Jeremy Hakala - kauden kuulumiset

25.7.2014

Jeremy ja Niklas - Lahti 2014 SM-kultaa K2 500 m

Kesän aikana julkaisemme juttusarjan ratamelojiemme kuulumisista, ensimmäisenä vuorossa  Jeremy.

 

 

"Moron!                                                                                                                                 20.7.14

 

Eeli mua pyydettiin kirjoittelemaan jonkinlainen juttu tän kauden kuulumisista tähän asti.

 

Viimevuoden syyskuussa lähdin suorittamaan asepalvelustani lahteen urheilujoukkoihin, sen sain päätökseen maaliskuun puolivälissä. Tuohon mennessä oli jo tehty valtavasti töitä tämän kauden tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Kevään melonta leirit aloitin heti vuoden vaihteen jälkeen maajoukkueen kanssa portugalin Vila Nova de Milfontesissa. Siellä olimme 2x3 viikkoa, tuona aikana harjoittelimme 2-4 kertaa päivässä. Harjoitteluun kuului perusominaisuuksien parantaminen eli vietimme paljon aikaa vesillä pk/vk alueilla, puntilla teimme vahvasti perusvoima harjoitteulua, harjoitteluun kuului myös juosten MK tasoisia vetoja.

Portugalin leirien välissä minulla todettiin alaselässä välilevyn pullistuma, jonka johdosta tukijumppaan ja liikkuvuuteen oli panostettava aivan erilailla kuin aiempina vuosina.  Vaivaan sain hyvin apua liiton päävalmentaja Petteri Pitkäseltä ja eri fysioterapeuteilta.

Maaliskuun puolivälissä karavaani siirtyi Italiaan Sabaudiaan harjoittelemaan, tuo 4 viikon leiri pätkä oli minulla todella hyvä, sain tekniikkaani kuntoon ja vauhti kajakissa sen kuin nousi. Sabaudiassa vedimme ensimmäiset testivedot, niissä kajakki kulki mukavasti. Tein k1 500 ja 1000m ennätykset. Hyvin menneiden testivetojen johdosta minut valittiin edustamaan suomea kahteen ensimmäiseen maailmancupin kisaan k2 500 ja 1000m sekä k1 500 ja 5000m matkoille.

Maailmancupin viimeistely leiri leireiltiin kauniissa pohjois- italialaisessa kylässä Pusianossa, ensimmäisen MC kilpailun ollessa Milanossa. Milanon maailmancup kilpailussa oli hieman ristiriitaiset tunteen kun k2 1000m matkalla meloimme todella hyvän vedon ollen 6. finaalissa. k2 500m välierä vaiheessa pitkin kevättä vaivannut selkä rupesi vihoittelemaan ja jouduimme heivaamaan matkan.

Milanon jälkeen leireilimme ja kilpailimme Ruotsissa, ja viimeinen MC kilpailtiin Racicessa Tsekeissä. Racisessa kilpailin k1 500 ja 5000m sekä k2 1000m. Paras vetoni täytynee tuolta olla 5000m kisa, jossa lähdin uhkarohkealla taktiikalla ja yllätyksekseni löysin itseni ensimmäisellä suoralla kärkiporukasta 2. sijalla ollen monin kertaisen maailmanmestarin Max Hoffin peesillä. Kuitenkin ensimmäisen kokonaisen kierroksen jälkeen kun maailman tähdet vaihtoivat vetovuoroa, kokematon suomalaispojan kloppi jäi nuolemaan näppejään tippuen 4 kärkiporukasta pois. Kovan alun vuoksi n 4000m kärsin todella pahoja kramppeja ja jouduin keskeyttämään. Tuon kisan jälkeen päätin että se on 2 vuotta ja minä voitan tuon matkan MM kisoissa!!

Hyvien MC kisojen tuloksien johdosta minut valittiin senioreiden EM ja MM kilpailuihin vetämään k2 500 ja 1000m Mikkelin melojien Miika Nykäsen kanssa.

SM kilpailuihin valmistautumine tuntui jotenkin erittäin vaikealta ja vielä perjantaina ennen kilpailuita tehdessäni valmistavaa harjoitusta en oikein ollut varma mitenkä kajakki kulkisi seuraavana päivänä. Lauantaina vedin k1 1000m hyvän vedon sijoitus 2. K2 1000m luvassa oli kova kilpailu, kun vastassa olivat viime vuoden ylivoimaiset mestarit Mikkelin Melojien Eero Selivaara - Miika Nykänen. Kilpailu oli todella hyvä ja omasi yllätykseksemme voitimme Niklas Vettasen kanssa matkan. Tämä mestaruus lämmitti todella mieltä, sillä Niklas suoritti koko vuoden asepalvelusta eikä siitä johtuen hirveästi melomaan joutanut!!  Sunnuntain kaava toisti samaa k1 500m hopeaa ja k2 500m kultaa!!

EM kisat kilpailtiin heinäkuun alussa siellä, k2 1000m meloimme alkuerässä todella hyvällä vedolla 4. parantaen vanhaa ennätystämme 6 sekuntia, aikaan 3.16 joka lienee yksi kovimpia suomalaiskaksikoiden aikoja 1000m matkalla. Välierässä ensimmäiset 850m roikuimme vahvasti kiinni finaalipaikassa, lopussa kuitenkin kovan sään vuoksi horjahdimme niin että jouduimme ottamaan tasuria ja tasaisessa välierässä tuo merkitsi sitä että unelma finaali paikasta oli mennyt, selvisimme kuitenkin maaliin jääden finaalipaikasta n.3 sekuntia. Kisoista jäi kuitenkin positiivinen mieli sillä siellä näimme että vauhti on noussut koko ajan ja olemme saavuttaneet kärkeä selvästi viime vuodesta. Voittamisen nälkä kasvoi aivan tajuttomasti.

Nyt harjoittelu EM kisojen jälkeen on mennyt todella hyvin. Seuraavat kilpailut minulla ovat Senioreiden MM kilpailut elokuun ensimmäisellä viikolla Moskovassa. Siellä tavoitteena on tehdä oma paras k2 1000m suoritus ja realistinen sijoitus tavoite on meloa B-finaalin sijoille 1-3 eli kokonaissijoitus tuolloin 10-13.

Ohessa linkki MM kisojen netti sivuille josta voi seurata kisojen kulkua, ja kannustaa suomalaiset finaaliin!!!

http://www.canoemoscow2014.com/

 

(Kuvat Petteri Ehoniemi)

Jeremy Hakala"

 

 

Jeremy ja Niklas - Lahti 2014 SM-kultaa K2 1000 m