Epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisy

Olemme turvallinen seura

 Seurassamme olemme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Seuramme säännöt on tarkistettu vastaamaan Olympiakomitean mallisääntöjä seuroille.

Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, sekä tarkastamme heidän taustansa.

Seurassamme jokainen lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Tutustu seuran sääntöihin lasten ja nuorten kanssa toimiville työntekijöille ja vapaapaaehtoisille (LIITE1)

Seuran valmentajat allekirjoittavat säännöt. Vapaaehtoisena työskentelevien henkilöiden kohdalla sääntöjä noudatetaan, mutta allekirjoitusta ei vaadita.

Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään.

Seurallamme on toimintaohjeet (LIITE6), jos epäasiallista käytöstä ilmenee. 

Jokaiseen tapaukseen puututaan ja kaikista rikosepäilyistä ilmoitetaan viipymättä poliisille.  Seuramme vastuuhenkilöt lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa ovat Janne Keskinen ja Heidi Setälä.

Ylläpidämme seurassamme avointa ilmapiiriä ja pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia sekä nuorille urheilijoillemme että vanhemmille.

Seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla.

Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seuramme toiminnassa. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti ja kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Yhteyshenkilöt:

Jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seurassamme, ota ensi sijassa yhteyttä

Janne Keskinen, puh. 040 760 6002, janne.m.keskinen@gmail.com

tai Heidi Setälä, puh. 040 756 8207, hmsetala@gmail.com

Jos valituksesi koskee seuran johtoa, ole yhteydessä seuramme hallitukseen Janne Keskinen, puh. 040 760 6002, janne.m.keskinen@gmail.com⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Voit myös kertoa huolesi nimettömästi alla olevan lomakkeen kautta. Huomioithan, että asian käsittely voi vaikeutua, jos emme tiedä asian osallisten henkilöllisyyttä. Emme myöskään pysty informoimaan sinua asian etenemisestä, ellet jätä yhteystietojasi.

Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käyttäytymisestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin-palveluun. www.etoleyksin.fi.

Etusivu - Et ole yksin⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠