Warttuneiden melontakoulu

 

Warttuneiden melontakouluja järjestetään jälleen kesällä 2020 kolmen illan viikkopaketteina. Maksimi osallistujamäärä on 10 henkeä/kurssi. Varaamme oikeuden peruuttaa suunniteltu kurssi, jos sille ei ole etukäteen ilmoittautunut vähintään neljää henkilöä.

Kurssit 2020
Kurssi nroPäivämäärätKommentit
PERUTTUma-ke 18.5 - 20.5PERUTTU
2ma-ke 8.6 - 10.6viitenro pankkimaksulle: 5937
3ma-ke 15.6 - 17.6viitenro pankkimaksulle: 5940

 

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu etukäteen täyttämällä oheinen lomake. Jokaisesta kurssille tulijasta on täytettävä tiedot erikseen kirjanpidon vuoksi. Kiitos ja tervetuloa kurssille!

Kurssimaksu sisältää jäsenmaksun suoritusvuodelta. Kurssin hinta on ilmoitettu hinnastossa sivulla Maksut ja hinnat.  

Maksu maksetaan Kangasalan Melojien Osuuspankin tilille: FI30 5104 4540 0218 76. Merkitse maksun saajaksi Kangasalan Melojat ry ja maksa kurssi viitenumeroa käyttäen. Jokaisella kurssilla on oma viitenumeronsa, joka löytyy yllä olevasta taulukosta kurssiajankohdan perästä. Näytä kurssille tullessasi kuitti tai verkkopankin tuloste maksusta.

Kaikki kurssi-illat alkavat klo 18. Kurssi-illan kesto on noin kolme tuntia, eli klo 18-21. Retkipäivän aikataulu on osallistujajoukon valinnan mukaan joustavampi, esimerkiksi jos kesäillan tunnelma houkuttaa nauttimaan Vesijärven maisemista hieman pidempään.

Kurssin suoritettuasi voit osallistua seuran järjestämille retkille. Kalustomaksun suorittamalla saat vajalle avaimen ja voit meloa seuran kalustolla milloin haluat Vesijärvellä. Ilman kalustomaksuakin pääset melomaan lasten ja nuorten treenien aikaan tiistaisin ja torstaisin klo 18 alkaen (ovet ovat auki noin klo 18-20). Lisäksi kesällä hyvällä uimarantakelillä seuran pyörittämä Vesaniemen kioski on auki klo 11-19 ja kioskin henkilökunta voi avata sinulle vajan oven. 

 

Tervetuloa mukaan kursseille!

 


 

Kangasalan Melojat ry:n Warttuneiden melontakoulu on erinomainen tapa aloittaa uusi harrastus. Alkeiskurssilla opit turvallisesti melonnan perusteet. Harjoittelemme melonnan perustekniikoita ja esittelemme erilaisia melontavarusteita. Keskustelemme melonnan turvallisuudesta ja eri tavoista harrastaa melontaa. Kokemus kuitenkin vasta tekee melojan! Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet jatkaa turvallisesti itsenäistä melontaharjoittelua.

Kurssin vaativuus

Warttuneiden melontakoulu on kajakkimelonnan alkeiskurssi; aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita. Uimataito on välttämätön (200 metriä). Kurssi on suunnattu aikuisille.

Kurssi-iltojen sisältö

1. ilta: Tietoja melonnasta, varusteista ja välineistä. Perusmelontataidot: kajakkiin meno ja poistuminen kajakista sekä kajakilla liikkuminen

2. ilta: Kertaus + lisää perusmelontataitoja, pieni melontalenkki lähivesillä. Pelastautumisharjoitus: kajakin kaataminen ja toveripelastustekniikoiden esittelyä

3. ilta: Pienimuotoinen retki, jonka ohessa taitojen harjoittelua ja keskustelua ryhmässä toimimisesta ja turvallisuudesta.

Mitä mukaan kurssille?

Keinokuituinen normaali urheiluvaatetus on sopiva melontaan. Kurssi järjestetään kesällä ja vesi on yleensä lämmintä, jolloin vaatteiden mahdollisesta kastumisesta ei pitäisi olla suurta haittaa. Retkelle on silti hyvä ottaa vesitiiviisti pakattu varavaatetus, varsinkin jos ilma on kylmä. Veden ja tuulenpitävä, mutta hengittävä takki on erittäin hyvä yleisvaate. Lippalakki tai huivi, aurinkolasit, sadetakki yms. säätilanteen ja oman tarpeen mukaan. Varsinaisia eväitä ei kurssi-iltoina normaalisti tarvita, mutta vesipullo on aina hyvä olla mukana. Retkipäivänä toki voi ottaa pienet eväätkin mukaan, koska rantaudumme välillä ja pidämme lepotauon maissa.

Silmä- ja/tai aurinkolasit kannattaa kiinnittää esim. kuminauhalla, sillä seuran vakuutus ja yleensäkin vakuutukset korvaavat huonosti mahdollisia katoamisia. Jalkineista lenkkarit ja sandaalit soveltuvat huonosti melontaan, koska niiden nauhat ja remmit saattavat periaatteessa tarttua kajakin penkkiin tai jalkatukiin kiinni ja haitata kajakista poispääsyä. Neopreenistä valmistetut avantouinti- tai melontatossut ovat monen mielestä parhaat, mutta lämpimään vuodenaikaan melotaan usein paljain jaloin tai esim. villasukilla.

Varsinaiset melontavarusteet eli kajakin, melan, aukkopeitteen ja kelluntaliivit saat kurssilta.

Lisätietoja kursseista: arttu.uusitalo (at) gmail.com