Melontakoulut

Kangasalan Melojien melontakoulut

Kangasalan Melojat ry järjestää vuosittain useita melontakouluja ja -kursseja.

 

Lapsille ja nuorille

suunnattuja alkeismelontakouluja järjestetään joka kesä kolme kappaletta. Lisäksi nuorille alkeismelontakoulun käyneille pidetään ratamelontakoulu.


Aikuisille

järjestetään kolmipäiväisiä Warttuneiden melontakouluja. Kaksi ensimmäistä iltaa keskittyvät melonnan esittelyyn ja perustekniikoiden harjoitteluun. Kolmas ilta on pienimuotoinen retki Vesijärvellä. Lisätietoja


Mitä mukaan kurssille?

Melontaan sopiva vaatetus on mielellään keinokuituinen normaali urheiluvaatetus, puuvilla kuivuu kastuessaan hitaasti. Roiskeveden ja tuulen pitävä takki on myös hyvä. Vaikka olemmekin tilanneet kursseillemme aurinkoista melontakeliä, myös mahdolliseen sateeseen ja paahteeseen kannattaa varautua asianmukaisesti. Kännykät eivät yleensä kestä vettä, joten jätä se pois tai hanki vesitiivis suojapussi. Lippis tai huivi, aurinkolasit, sadetakki, yms tarpeen mukaan. Myös vesipullo ja vaihtovaatteet on hyvä olla mukana. Silmä- ja/tai aurinkolasit kannattaa kiinnittää esim kuminauhalla, sillä seuran vakuutus ja yleensäkin vakuutukset korvaavat huonosti mahdollisia katoamisia. Lenkkarit eivät sovellu melontaan, neopreeniset jalkineet ovat parhaat, mutta myös villasukilla pärjää hyvin. Muut tarvittavat varusteet: mela, aukkopeite ja liivit, saat kurssilta.


Melonta- ja soutuliiton sivuilta löydät hyödyllistä tietoa melonnasta.
Sivustoon kannattaa tutustua jo ennen kurssille tuloa:

http://www.melontajasoutuliitto.fi/turvallisuus/

Perusmelontatekniikoiden animaatiot löydät myös linkistä: Melontaopas